enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,1875
EURO
44,0588
ALTIN
4.196,45
BIST
9.321,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
21°C
İstanbul
21°C
Parçalı Bulutlu
Salı Açık
18°C
Çarşamba Çok Bulutlu
17°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
20°C

Down Sendromu farkındalık oluşturmak için “HAYATA +1 DEĞER KAT!” – Birlik Haber Ajansı

Down Sendromu farkındalık oluşturmak için “HAYATA +1 DEĞER KAT!” – Birlik Haber Ajansı
12.04.2025 00:37
1
A+
A-

Mehmet Bülent ALP /TRABZON-BHA

Birleşmiş Milletler tarafından toplumu bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak maksadıyla 2011 yılında, “21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” olarak ilan edildi. Down Sendromu, tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır. Dünyada 6 milyon civarında Down Sendromlu birey yaşamakta ve bu farklılık ülke, milliyet, sosyo-ekonomik statü farkı olmaksızın her toplumda görülebilmektedir.

“TEK YOL EĞİTİMDİR”

Down Sendromlu bireyler enerjileri, yaşam sevgileri ve eğlenceli taraflarıyla çevresindeki insanlara ve topluma örnek kimselerdir. Onlar diğer bireylerin sahip oldukları her hakka sahiptirler. Bu anlamda onların ayrımcılığa maruz kalmamaları için toplumumuza önemli görevler düşmektedir. Onların kendilerine özgü ilgi ve yeteneklerinin olduğu ve istenildiğinde bu yeteneklerini geliştirebilecekleri herkes tarafından bilinmelidir. Downsendromunu iyileştirecek veya yok edecek bir tıbbi tedavi bulunmadığından tek yol eğitimdir. Sosyalleşme, bu eğitimin vazgeçilmez bir parçasıdır. Bu yüzden, Downsendromlu bireylerin sosyal hayatta tüm insanlarla beraber, izole edilmeden yaşamaları büyük önem taşımaktadır.

“VAKFIKEBİR ÖZEL EĞİTİM MESLEK OKULUNDAN FARKINDALIK ÇALAIŞMASI”

Down sendromlu bireylerin hayatlarını daha iyi anlamak, toplum ile bütünleşmelerini sağlamak, onların sahip olduğu yetenekleri ve potansiyellerinin farkında olmalarını sağlamak ve geliştirilmeleri önem arz etmektedir. Down Sendromu hakkında erken yaşlardan itibaren yapılacak farkındalık çalışmaları, toplumumuzu bilgilendirici faaliyetlerle bu bireylerimize destek olmak bizlerin insani sorumluluğudur. Bu konuda toplum olarak göstereceğimiz destek, onların ve ailelerinin hayatlarını daha yaşanabilir bir hale getirecektir. Bu bağlamda downsendromlu bireylere yönelik toplumda farkındalık ve duyarlılık oluşturmak adına Vakfıkebir Özel Eğitim Meslek Okulu tarafından 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü ile ilgili hazırlanan afişler Vakfıkebir ilçesindeki birçok işletmeye dağıtıldı, öğretmenler ve özel gereksinimli öğrenciler okul içi etkinlikler yaparak günün anlam ve önemini belirten kokartlar ve pano hazırlandı ve yapılan farkındalık çalışmalarıda çeşitli sosyal medya mecralarında paylaşıldı.

HAYATA +1 DEĞER KAT!



TGC’de Başkan Ersen Veda Küçük, güven tazeledi

TGC’de Başkan Ersen Veda Küçük, güven tazeledi

Down sendromlu bireylerin sevgisi, neşesi ve samimiyeti dünyamızı renklendirmektedir. Onların hayatımıza kattığı değerlerin farkında olalım, destekleyelim ve birlikte daha kapsayıcı bir dünya için el ele verelim. Farklılıklar birlikteyken daha güzel! Tıpkı sizin gibiyiz +1 farkla… Gerçek dostlar kromozom saymaz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.