enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
35,6798
EURO
37,4767
ALTIN
3.181,09
BIST
10.104,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
11°C
İstanbul
11°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
13°C
Salı Az Bulutlu
16°C
Çarşamba Çok Bulutlu
16°C
Perşembe Açık
14°C

Balıkla konuşan adamdan Haunedy’de kuymak şovu – Birlik Haber Ajansı

Balıkla konuşan adamdan Haunedy’de kuymak şovu – Birlik Haber Ajansı
02.01.2025 16:16
5
A+
A-

Trabzon’da balıklarla yaşadığı diyaloğu tüm Türkiye’de milyonlarca kişi tarafından izlenen fenomen balıkçı Ali Osman Erçin, Doğu Karadeniz ve Trabzon’un en fazla takip edilen sosyal medya haber kanalı Trabzon Seyret sahibi Nurullah Cabri ile birlikte Trabzon Sürmene Yeniay’da bulunan Haunedy Karadeniz Yöresel Ürünler Mağazasında kuymak tanıtımı yaptı.

Haunedy Karadeniz Yöresel Ürünler Mağazasına Türkiye’nin tüm illerinden gruplar halinde kültür turlarının geldiğini, tüm bu otobüs gruplarına kuymak sunumu yaptıklarını ve iramda bulunduklarını ifade eden Haunedy kuymak ustası Nazmiye Köroğlu (Nazmiş Hanım), kuymak yapımında en önemli püf noktasının kullanılan malzemenin kalitesi olduğunu vurguladı.

Nazmiye Köroğlu; “Kuymak için kaliteli bakır tavada yapılmalı, birinci sınıf Trabzon Tereyağı, birinci sınıf kuymaklık telli peynir ve katkısız doğal mısır unu kullanılması gerekiyor. En çok karşılaştığımız sorulardan biri, kuymak ile mıhlama arasındaki farklılık sorusu. Kuymak da, mıhlama da Doğu Karadeniz Bölgemize ait yiyecektir. Kullanılan malzemeler aynı sadece miktarları farklıdır. Trabzon’da kuymak, Rize’de ise mıhlama daha fazla tercih edilmektedir. Aralarındaki en önemli fark, kuymakta mısır unu daha yoğun, mıhlamada ise peynir daha yoğundur. Türkiye genelinden Uzungöl, Ayder ve Batum’a tur ile veya özel araçları ile giden misafirler, Haunedy Yöresel Ürünler Mağazamıza uğrayıp, yöresel ürünlerimizi görmekte, tatmakta ve almaktadırlar. Sonrasında da kargo ile sipariş vermektedirler. İl dışından gelen misafirlerimiz mağazamızdaki yüzlerce çeşit doğal yöresel ürünlerden en fazla kuymak, tereyağı, peynir, mısır unu, bal, fındık ve çaya ilgi göstermektedirler. Hauneyd şive ismimiz de kendilerine ilginç gelmektedir.” dedi. Fenomen balıkçı Ali Osman Erçin ve Trabzon Seyret Sosyal Medya Haber Kanalı sahibi Nurullah Cabri, Haunedy ziyaretlerinde, Karadeniz’de kahvaltıların vazgeçilmez lezzetlerinden olan kuymak tanıtımı yaptılar. Balıkla konuşan adam Ali Osman Erçin ve Trabzon Seyret sahibi Nurullah Cabri’nin Haunedy’deki kuymak sunumları https://www.instagram.com/p/DEC9HO9tvRr/ instagram sayfalarından izlenebilmektedir.

Kaynak: BHA

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.