enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,1875
EURO
44,0588
ALTIN
4.196,45
BIST
9.321,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
21°C
İstanbul
21°C
Parçalı Bulutlu
Salı Açık
18°C
Çarşamba Çok Bulutlu
17°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
20°C

NASA: 2024 YR4 asteroidi 15 katlı bina büyüklüğünde – Birlik Haber Ajansı

NASA: 2024 YR4 asteroidi 15 katlı bina büyüklüğünde – Birlik Haber Ajansı
04.04.2025 10:22
1
A+
A-

ANKARA-BHA



TEKNOFEST KKTC'ye 47 bin yarışmacı başvuru yaptı

TEKNOFEST KKTC’ye 47 bin yarışmacı başvuru yaptı

NASA, kısa süreli endişeye yol açan 2024 YR4 asteroidine ilişkin yeni verileri paylaştı. Yaklaşık 60 metre çapında olduğu belirtilen gök cisminin, 15 katlı bir bina yüksekliğine ulaştığı bildirildi.

Geçtiğimiz yıl keşfedilen ve yapılan ilk hesaplamalara göre Dünya’ya çarpma ihtimali yüzde 3 olarak değerlendirilen asteroid, küresel çapta dikkat çekmişti. Ancak NASA ve Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından yapılan ek gözlemler, çarpma riskinin neredeyse ortadan kalktığını ortaya koydu.

Webb Uzay Teleskobu tarafından elde edilen görüntüler, 2024 YR4’ün şimdiye kadar bu teleskopla gözlemlenen en küçük gök cismi olduğunu ortaya koydu.

Asteroidin her dört yılda bir Dünya’nın yakınından geçtiği ve olası bir Ay çarpması ihtimalinin hala değerlendirildiği aktarıldı.

Johns Hopkins Üniversitesi’nden astronom Andrew Rivkin, Webb’in bu gözleminin, benzer boyutlardaki diğer gök cisimlerinin takibi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Yer tabanlı teleskopların da gözlemleri sürdüğü belirtilirken, verilerin gelecekteki potansiyel tehditlerin değerlendirilmesine katkı sağladığı ifade edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.